Tallinnan reissu tuli tehtyä. Ilma oli ihanan aurinkoinen ja lämmin. Olimme perillä torstaina yöllä ja suoraan ajelimme hotelliin. Aamulla aamiaisen jälkeen suunnistimme Aade Löngin lankatehtaalle...

Kuvitella saattaa, kun linja-autollinen naisia pääsee irti... Tältä näyttivät hyllyt meidän jälkeemme... Minäkin ostin hieman enemmän lankoja, kuin viime reissulla...

Tehtaan puolella kävin katselemassa ja kuvaamassa koneita. Tässä tulee huovutusvillaa....

Tämä kone suoltaa huopalevyjä..... Kolina ja kilkutus oli kovaa ja lampaanvillan tuoksu huumaavaa... mutta mitäs siitä. kaikki saivat lanka varastoihinsa täytettä.

Iltapäivällä lähdimme Maria Matissen tilkkukotiin. Hän asuu ja ompelee ihania tilkkutöitänsä kodissaan, joka on avoinna vierailijoille. Kuvassa kiva verho, joka on tehty voileesta. Valo pääsee kauniisti esille ja luo oman tunnelmansa.

Alakerrassa oli työtilat ja luovalla ompelijalla on kaikkea kivaa sälää säilössä... Jotenkin tuttua ;D

Kauniita ja taidokkaasti tehtyjä töitä oli kodissa esillä. Tämäkin verho on ihana... Näyttelytyöt hän on tehnyt kierrätysmateriaaleista ja käyttää muutenkin kaiken mahdollisen kankaan vaatteista yms. hyödykseen käsitöissä.

Seuraavana ohjelmassa oli kiertoajelu Tallinnassa... Illemmalla menimme syömään.

Karnaluksissa kävimme perjantai aamuna. Tässä ostoksiani... Puikkoja oli muitakin, mutta osa on jo työssä kiinni... Lankaa en sieltä nyt ostanut. Valikoimaa oli vaikka minkälaista, ihania houkutuksia tarjolla... Uskomaton paikka.

Seuraavaksi menimme kangaskauppaan. niitä oli lähistöllä useampikin, mutta en ehtinyt kuin yhteen... Pellavakauppaan. Alimmainen ruusukangas oli puolet halvempaa, kuin Halpahalli myy Suomessa... Sitä ostin vain metrin. Ylimmäinen vaalea pellava maksoi alle 5e pala ja pitsikään ei ollut kallista.

Maria Matisselta ostin nuorimmalle tyttärelle kissa patalapun ja itselle kaitaliinan. Kaitaliinaan varmaan tikkaan vähän koristetta jossain vaiheessa... Saan omanlaiseni...

Matka oli kaikin puolin onnistunut. Käsityö kulki mukana autossa ja laivalla. Ostin prismasta lankaa ennen matkaa ja aloitin kaulahuivin. Puikot vaihdoin karnaluksista ostettuihin pyöröpuikkoihin... Ovat hyväksi todetut.

Lokakuukin on jo alullaan. Miten se aika tuntuu kuluvan niin nopeasti. Lankoja olen kerinyt ja ommellut pastellista tilkkupeittoa. Reunatikkaukset enää puuttuvat. Keskiviikkona menen kaupunkiin, reinakaitalekangasta pitää ostaa hieman lisää... Huomenna on jälleen savipaja, ajattelin tehdä seinäamppelin. Mukavaa viikkoa ;D