Jouluna polteltiin kynttilöitä lyhdyissä ja tuikuissa. Näkymä makuuhuoneen ikkunaan. Punaruutuiset verhot ostin viime vuonna Hemtexistä. Aiemmin ostin vahingossa lyhyet ja sitten myöhemmin löysin pitkätkin. Jos joskus olemme maalla joulua viettämässä varmaankin veisin verhot sinne.

Oikeastaan tänä vuonna löysimme kauneimman kuusen, tässä kuvassa vain pallo ;D

Vähän kuvaa joulupöydästä. Alimmaisena liinana punainen samettiliina ja sen päällä joskus grazy tekniikalla ompelemani kaitaliina. Joskus olen saanut miehen veljen vaimolta Iittalan siniset lasilautaset... Nyt pukki toi näihin lautasiin sopivat siniset verna lasit 12kpl. Mietin kyllä hankkivani tavallisia vernalaseja vielä 6kpl, niin sitten niitäkin olisi 12kpl. (Muuten tässä kuvassa vielä kattaus kesken... ) 

Ruokaa on syöty ehkä liikaakin ja ulkoiltu on vähän. Pakkasta on ollut aika paljon. Perheeltä sain lahjaksi lahjakortin parturiin... Vanhimmalta tyttäreltä tuppervaretuotteita. Keskimmäiseltä ihanat rukkaset. Nuorimmalta "vilijonkka" muumimukin. Itse olen tilannut itselleni ne kirjontakuviosetit.... Eipä sitä niin lahjoja enää tarvitsekkaan.. Ai niin ostin Jyskistä olohuoneeseen kapean pöydän ja pienen hyllyn. Tosin ne kootaan vasta, kun kuusi lähtee pois.

 

Tapaninpäivänä kävimme sukulaisissa syömässä ja samalla hautausmaalla. Tämä kuva on Summan ristiltä, kävimme kesällä Venäjän matkallamme siellä korsun jäännöksillä, jonka muistoksi tämä muistomerkki on pystytetty.

Nyt pyhien jälkeen olen ommellut tonttuja jotenkin en ennen joulua ehtinyt saada niitä valmiiksi. Jos saisi ennen vuodenvaihdetta. Yhdet villasukat tein itselleni. keskimmäiselle tyttärelleni tein harmaat polvisukat rinsessaneuleella, en huomannut kuvata niitä.

Vintistä löysin teddykangasta sen verran, että siitä saisi torkkupeiton ja olen pähkäillyt miten tekisin sen päällysen. Olen nähnyt kuvia kirjoneulotusta päällysestä ja sekin houkuttaisi... Voisin kutoa neulekoneella. Mutta mietin, jos kirjoisi koneella hopeisia lumihiutaleita vaan valkoiseen puuvillakankaaseen.... En kuitenkaan osaa päättää...  Miten sinä tekisit?